Mamastublieft?

Hallo,

laat me me even voorstellen. Mijn naam is Annelies, ik ben 34 jaar en trotse mama van twee schatten van kinderen. Seppe wordt bijna 4 en Joppe is net 1 jaar geworden. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt mijn mannenbastion aangestuurd door Junior, mijn partner, steun en toeverlaat. Gelukkig is onze lieve viervoeter Layka er nog om het vrouwelijk evenwicht wat te herstellen.

In het dagelijkse leven ben ik, naast mama, ook kleuterjuf. Niet verwonderlijk dat veel van de gesprekken die ik met vrienden voer over kinderen gaan. En uit die gesprekken blijkt vaak dat het uitwisselen van tips&tricks het leven met kinderen veel makkelijker kan maken. Of het nu gaat over hoe omgaan met de post-school-meltdown of over leuke receptjes om met je kleuter te koken, in deze blog wil ik zoveel mogelijk verschillende domeinen van omgaan met kinderen bespreken.

Een tweetal jaar geleden vertelde ik een vriendin mijn trucje om Seppe met gemak groenten en fruit te laten eten, het ‘snackbordje’ (meer daarover in een later blogbericht). Na het zelf uitgeprobeerd te hebben, zei ze ludiek ‘amai jij zou een blog moeten beginnen’. En het zaadje was geplant. Aangezien ik ondertussen nog een extra kind heb gecreëerd, heeft het zaadje wat ontkiem-tijd nodig gehad, maar bij deze …

Het is zeker niet mijn bedoeling om te pretenderen dat ik een perfecte mama ben, verre van zelfs. Ook heb ik het warm water niet uitgevonden. Vele van mijn blogberichten zijn zelfs schaamteloos geïnspireerd op trucs van andere ouders. Maar om ervoor te zorgen dat jij niet heel het internet moet afzoeken naar die ene goeie tip, probeer ik ze hier voor jou te verzamelen.

Heb jij nog tips die de wereld voor andere mama’s en papa’s makkelijk kan maken? Laat het me dan zeker weten.

En als het even moeilijk is, denk eraan: ‘het is een fase, het is een fase, het is een monster, het is een fase.’

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag